miercuri, martie 16, 2016

Guvernul României: gafă pe youtube

       Când e vorba despre o pagină a unei instituții nu te aștepți să dai peste greșeli banale. Pentru o imagine imaculată totul trebuie să fie corect și exact, fără echivoc în exprimare. 

         Pe canalul youtube al Guvernului României a fost uploadată astăzi ședința săptămânală. Ea are loc, de obicei, miercurea. Fericirea redacțiilor de știri. Cei care au căutat ședința din 16 martie 2016 s-au trezit, confuzi și surprinși, în fața ședinței din 16 martie 2015. Ce să vezi: premier este Cioloș! Normal. Astăzi știm asta, dar peste un an o să dăm peste video și o să fim cel puțin nedumeriți. Rușinică...
sursa: printscreen @https://www.youtube.com/watch?v=2Hj5v_x1yh4




        Ce-i drept, este vorba despre un video care conține imagini de atmosferă de dinaintea ședinței propriu-zise, dar "neatenția" te face să îți pui câteva întrebări: dacă se strecoară o astfel de greșeală de datare în normele de aplicare ale vreunei legi? Sau în documentele oficiale? Poate într-o invitație adresată unor înalți demnitari străini?! Sau într-o ordonanță care oferă retroactiv niște bani vreunei categorii "defavorizate"? Vreo privatizare, ceva... ? Niște încasări la bugetul de stat decalate cu vreun an?!

       Eu credeam că postarea pe pagina Guvernului României implică ceva mai multă responsabilitate decât postarea pe paginile personale. Mai ales când e vorba despre un guvern de tehnocrați. :)


       P.S.:  Să-i spună cineva adminului că titlul se poate modifica! :)



Niciun comentariu :

Publicitate