duminică, decembrie 20, 2015

Ghid de spionaj 2015: "Intră pe Google sau pe Bing!"

      Știți semnele alea cu Fotografiatul interzis care sunt plantate pe lângă obiectivele strategice? Tot timpul m-am întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă ai fotografia gardul unei unități militare. Te oprește cineva unde se termină gardul și îți confiscă aparatul? Dar dacă aparatul nu este la vedere, cum se prind ei că ai făcut poze? În cazul asta nu cumva semnul respectiv atrage mai mult atenția că acolo e ceva care merită atenție?

      În momentul în care am întrebat mi s-a spus că obiectivele strategice nu se trag în poză să nu vadă inamicul amplasamentul și, în cazul unităților militare, numărul mijloacelor de luptă: clădiri, intrări, transportoare, tehnică militară. Sau să nu vadă ca nu sunt.

     Această regulă a Fotografiatului interzis pare să nu se aplice și portalurilor de harți online, cum ar fi Google Maps sau Bing. În sudul Bucureștiului, pe strada Caporal Marin Gigore este o latură a unității militare care găzduiește Batalionul 2 Infanterie Călugăreni. Cei care trec pe stradă pod vedea peste gard partea de sus a unui elicopter de luptă.


sursa: Google Maps
      Pare dezafectat și constituie bucuria copiilor pe care bunicii îi plimbă pe trotuarul de lângă gardul unității. Mai ales că în zonă este și o școală. Nu se vede prea mare lucru prin gard. L-am văzut și eu din autoturism. Curios, odată ajuns acasă, am căutat pe Google Street View. Surpriză: e acolo! Și se vede mai bine decât din mașină. Ba mai mult: la o vedere de deasupra se poate studia și dispunerea elicopterului față de clădirile unității militare și pot fi văzute și alte vehicule. Și numărate, desigur.




sursa: Google Maps
Aceeași situație și pe Bing Maps.


sursa: Bing Maps
      Deci... pentru aștia nu se aplică? Sau cineva trebuia să cenzureze imaginile și a scăpat cu vederea? Nu cumva trebuie mai multă atenție acordată acestor chestiuni, mai ales acum când tendința nu este tocmai de "Dezarmare - Pace"?

      În această ordine de idei aștept cu nerăbdare să se updateze imaginile pentru locația de mai jos.  (ăsta o fi amplasamentul?!)
sursa: Bing Maps
sursa: Google Maps
► ►►      Te-ar putea interesa:  Tragedia de la Colectiv. Comportament deviant      ◄◄◄              

Niciun comentariu :

Publicitate