joi, decembrie 17, 2015

Parlamentul a încercat: "Miorița" fără câine

După protestul crescătorilor de oi care a avut loc marți, 15 decembrie, în fața Palatului Parlamentului mediile de socializare au început să distribuie sute de mesaje care susțin cauza. De ce au câștigat ciobanii suspendarea aplicării legii vânătorii?
Pentru că:
- au arătat că nemulțumirile lor sunt perfect justificate asta din cauză că
- în România cei care n-au habar fac legi.
- oamenii s-au săturat să fie batjocoriți și au arătat că un gard de beton nu poate ține poporul la distanță de aleșii poporului (!!!) lucru ce sperie vârful piramidei
- electoratul s-a săturat de aleșii care votează fără discernământ legi și apoi se scuză ca "nu au fost atenți la ce au votat". Câte astfel de legi ați mai votat, stimabililor ?

Unul dintre protestatarii de marți a venit tocmai de la Satu Mare. Își expune problema cu demnitate, în cuvinte de bun simț. Are ceva aparte în figura lui. Poate fi un personaj de roman sau... de baladă. Poate fi un bunic al tău. Cu siguranță este omul rupt de muncă, încercat de condiții grele și căruia i s-a făcut o mare nedreptate.

Video aici


Ca să vă mărturisesc sincer, pe mine m-a impresionat profund aspectul legat de numărul și soarta câinilor. Acești oameni trăiesc o dramă: le sunt împușcați câinii. Strigător la Cer! Nu vreau să postez fotografii pe temă că nu asta e scopul. Legătura ciobanului cu câinele său e ceva ancestral. Ce ar fi "Miorița" fără câine?
"Stăpâne, stăpâne,
Îţi cheamă ş-un câne
Cel mai bărbătesc
Şi cel mai frăţesc,
Că l-apus de soare
Vor să mi te-omoare..."
Nechifor Lipan ar fi rămas pe vecie cu obiceiurile neîmplinite.

Câți dintre voi nu ați avut sau nu aveți un animal de companie?

Îmi place să cred că, totuși, legea a trecut prin Parlament din prostie și nu în suținerea interesului vreunui grup anume (vânători, în cel mai fericit caz sau importatori de produse lactate, în cel mai rau caz). Mi-au revenit în minte niște știri cum că anumiti procesatori de lapte preferă să importe decât să cumpere din producția internă.

Niciun comentariu :

Publicitate