marți, decembrie 22, 2015

Brazii în ghiveci, greu de găsit

      Ieri am ieșit să cumpăr brad. Mi-am pus în gând să iau unul în ghiveci ca să îl pot planta la primăvară. Undeva... într-un loc unde nu există parc sau zone verzi. În Cartierul de Vest din Popești Leordeni, spre exemplu.

foto: nesimtit.blogspot.ro

      Am căutat în mai multe locații: la Selgros, în Dedeman, în Hornbach. Chiar și în Practiker. Aglomerație, balamuc, cozi, mișcări haotice. Parcă tot Bucureștiul ieșise să cumpere brad de Crăciun. Eu am găsit în parcarea de la Kaufland, pe Mihai Bravu. La ghiveci erau doar vreo 5-6. Care mai decare mai ciufulit și la prețuri pornind de la 99 de lei. Eram pregătit să fac anumite compromisuri dar nu pe cele în care ghiveciul să fie mai mare sau egal cu bradul. Așa că am cumpărat unul normal.

Dacă tot se dorește încurajarea comportamentului ecologist ar trebui ca ideea să fie și susținută. Nu știu dacă există o astfel de reglementare, dar, dacă nu există, ar trebui să fie: un procent din brazii puși la vânzare să fie plantabili. Să zicem 20%. Ca să nu mai vorbim vorbe despre comportamentul corect față de natură. Și în felul asta am scăpa și de un procent din uscăturile care se adună la tomberoanele de gunoi după data de 7 ianuarie.

Niciun comentariu :

Publicitate