vineri, octombrie 17, 2008

Nesimţirea şefului de clasă medie

Definiţie:
Şeful de clasă medie este acel personaj interpus între patron şi negrii care lucrează pe plantaţie. De cele mai multe ori şeful de clasă medie este mai mult un personaj formal, el neavând putere de decizie şi, atunci când solicită ceva, practică aşa numitul sport curillingus feroces adică pupatul adânc al patronului în zona rectală pentru ca acesta să se simtă bine şi să aibă o atitudine pozitivă şi aprobatoare.
Munca şefului de clasă medie este mai importantă decât suma muncii pălmaşilor şi pentru realizarea ei se consumă multe resurse, dar produsul final este prezentat ca fiind de nepreţuită valoare, de pionierat şi un model pentru toţi şefii de clasă medie ai celorlalte compartimente.
Şeful de clasă medie are dreptate întotdeanuna în faţa sclavilor care îi fac munca şi, dacă se întâmplă să spună prostii la o întâlnire cu patronii, toată lumea prezentă va aproba inepţiile debitate din simplul motiv că s-ar putea ca fiecare să fie în situaţie de a vorbi aiurea în faţa patronului şi în acele momente va avea nevoie de ajutor, adică patronul trebuie fraierit că soluţiile prezentate sunt optime.
Orice lucru bun, frumos, valoros, realizat de către sclavii din subordinea sa va fi asumat de şeful de clasă medie deoarece ideea i-a fost transmisă sclavului în cauză - nu contează numele - prin metode convenţionale sau paranormale. Şeful de clasă medie nu va întârzia să se bată cu pumnii în piept că a fost ideea lui şi că meritul îi aparţine.
Orice treabă făcută prost, chiar cu viza directă a şefului de clasă medie, incriminează exclusiv pe sclav pentru că nu a ascultat cu atenţie sugestiile şi directivele trasate.
Când e vorba de asumat răspunderea, şeful de clasă medie dă din colţ în colţ arătând vinovaţi pe alţii decât cei din ograda sa sau decât pe adevăraţii răspunzători.
Ori de câte ori are ocazia, şeful de clasă medie va "călări" sclavii să-i facă treaba, el mulţumindu-se să asigure consultaţii prin telefon, ca un adevărat specialist ce este.
Statutul de şef de clasă medie este vânat în continuu de către şefuleţi care încearcă şi de cele mai multe ori reuşesc să copieze comportamentul lui.

Cum identificăm un şef de clasă medie ?
1. Şeful de clasă medie este un personaj care nu face mai nimic şi pune pe alţii să-i facă treaba
2. Dacă iese bine e meritul lui, dacă iese rău e vina angajatului care a executat lucrarea
3. Habar n-are despre domeniul în care lucrează, făcând totul după ureche şi nu-şi cunoaşte angajaţii şi problemele lor reale
4. De câte ori va avea ocazia, va evidenţia că el e cel mai tare, că ştie tot şi că deciziile lui sunt cele mai bune
5. Ca hobby-uri: curillingus feroces
6. Spune peste tot că el munceşte cel mai mult şi cel mai eficient
7. Face avansuri sexuale angajatelor
8. Se lasă prostit ce cele mai urâte şi mai proaste angajate şi va ajunge să le prezinte în faţa patronilor ca fiind cele mai frumoase şi cel mai bine pregătite profesional
9. Aprobă cele mai aberante cereri acestor angajate care roiesc în jurul lui
9. Lipseşte mult de la serviciu şi inventează tot felul de scuze aparent justificate
10. Când i se reproşează ceva, dă vina pe subalterni
11. Când i se spune că e prost, se enervează, face urât şi începe să ţipe
12. De cele mai multe ori este grăsuţ, pitic, cu mânuţe şi picioruşe slab dezvoltate, pe care le mişcă atunci când se agită conform punctului 11, are burtă nesimţită de trai bun, căsuţe de vacanţă în locuri exotice din ţară, şi e posibil să fie căutat de DNA.
13. Face fel de fel de compromisuri pentru a-şi păstra scaunul mare şi confortabil
14. Bagă strâmbe despre oricine în faţa patronului în speranţa că va câştiga teren preţios
15. Are salariu hiperbolizat în comparaţie cu sclavii pe care îi conduce şi nejustificat faţă de munca pe care o depune
16. La deplasări în afara instituţiei susţine că diurna infimă pe care o primesc angajaţii este mai mult decât suficientă, deşi toată lumea ştie că de banii aia sclavii nu-şi pot cumpăra decât apă plată şi hârtie igienică
17. Semnează pe toate lucrările sclavilor şi la evaluare acţionează conform punctului 2
18. Profită de poziţia pe care o are în instituţie pentru a face şpăgi folosindu-se de instrumentele şi de uneltele instituţiei
19. Îşi plantează sifonari printre membrii colectivului pentru a afla ce se vorbeşte despre el pe la colţuri şi pe coridoare. Aceşti sifonari profită la rândul lor de poziţia de lingăi şi obţin anumite favoruri: program de lucru preferenţial, propuneri la mărirea de salariu, blândeţe în analiza, deşi diletantă, totuşi destul de "agitată" a produsului muncii. În aceste situaţii de dare de seamă, şeful de clasă medie ţipă şi urlă ca să se impună pentru a masca proasta pregătire în domeniu

Niciun comentariu :

Publicitate