vineri, ianuarie 01, 2016

N-ați înțeles nimic din Colectiv!

     
       A trecut și Revelionul. Parcă mai puțin zgomotos decât în alți ani. Deși rare, focurile de artificii și petarde au existat, concentrate mai ales în jurul momentului zero - trecerea dintre ani.

      Măi... n-ați înțeles nimic din Colectiv. Absolut nimic! Degeaba țineți voi trei zile de doliu când nimeni nu mai are curajul să intre în vreun club pentru ca după două luni să faceți fiesta pirotehnică în cele mai iresponsabile condiții.

      Știe careva dintre voi, cei care ați aprins artificii și petarde, în ce categorie pirotehnică se încadrează? La mine în cartier s-au dat din alea explozive, rachete. Printre blocuri, pe o alee de maximum 10  metri, printre mașini parcate bară la bară și spre acoperișuri din lemn neignifugat. Știe careva că astfel de produse pirotehnice pot fi utilizate în siguranță la o distanță minimă de  50 de metri față de clădiri? Și mai șocant este că au fost scoși din case și copii sub 14 ani să asiste la eveniment și chiar aprindeau și ei din alea mai mici... La 5 metri de contoarele și conductele de gaze! Și spre balcoane deschise în care nu se putea observa dacă există materiale inflamabile (o cutie de carton, un dulap din lemn, vreo mătură uscată, o covoraș).

63 de oameni au murit degeaba dacă la prima ocazie vă comportați la fel de iresponsabil ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cautați pe google  și vedeți legea (care e făcută pentru a preveni).

      Primăriile au tăiat bugetul, dar, în București, după cum am putut observa la Digi24, cerul a fost acoperit de focuri de artificii. Să nu-mi spuneți mie că toți care au lansat aveau calificarea de artificier și au lansat conform prevederilor legale.

      Putem și noi, românii, să luptăm pentru o idee până la capăt?


UPDATE: Iată câteva fotografii de lângă benzinăria MOL de pe Șoseaua Berceni, București.



Niciun comentariu :

Publicitate